woensdag, juli 09, 2003

Things you should know

(Vanuit Florida gepost in het e-dagboek van Peter)

Het zou een cliché zijn om hier te schrijven dat alles in Amerika GROTER is. Daarom houd ik het er maar bij dat zelfs de clichés in Amerika groter zijn dan in ons Nederland. In het vliegtuig op weg naar Washington viel mijn oog namelijk op een artikel in een Amerikaans blad: "Things you should know". De schrijfster somde in dat artikel een aantal levenslessen op waar je het als 'red blooded American' mee moest doen.


1. That the words 'easy' and 'weigth loss' do not belong in the same sentence.

Ik hoopte zo ontzettend dat dit artikel niet serieus was bedoeld, maar vreesde het tegenovergestelde toen ik een dame in het oog kreeg op twee rijen voor ons. Nu is het moeilijk schatten voor iemand die niet in de veehandel werkzaam is, maar Yvonne gaf de vrouw een 'goeie 300 kilo'... en wíj zaten al krap in onze vliegtuigstoelen. Deze Miss had gemakkelijk op twee stoelen gepast, maar was toch zo sociaal om het bij één te houden. Wel aan het gangpad natuurlijk, alwaar de helft van haar derriere toch nog lucht kreeg.

,,Je ziet hier kinderen van 10 jaar met blubberbuiken lopen waar ik een magere jongen bij ben." Peter is niet onder de indruk van ons verhaal. Het ergste vindt hij dat die dikke Yanks ook hun kinderen vet laten worden. ,,En je krijgt het nu ook in Nederland, hoor. Wederom pure dommigheid die van Amerika naar ons landje overwaait. Vroeger haalde je één keer in de week een trekdroppie van 5 cent, tegenwoordig lopen die kids met zakken van een halve kilo over straat."

Nee, dan Benz! U weet wel, dat kereltje dat zich de laatste dagen heeft ontpopt tot een groot schrijverstalent. Hij zou een mooi voorbeeld zijn voor de Amerikanen. Net als zijn ouders is hij atletisch gebouwd en verstandig met eten. Sinds onze aankomst hier in Anna Maria heb ik Benz achtereenvolgens de VPRO-gids, een rode plastic bal, een polyetheen bekertje en wat fruit zien uitspugen. Kijk, daar word je niet dik van.

Jim
17 juni 2003
Anna Maria Island (FL)