vrijdag, januari 30, 2004

De cijfers volgens Focus

  • 77% van alle internetgebruikers vindt de website die men zoekt via een zoekmachine.
  • Slechts 30% via advertenties en 3% via banners!
  • 75% van de zoekmachine-gebruikers kijkt niet verder dan de eerste twee pagina’s zoekresultaten.
  • Eén op de drie consumenten gelooft dat een toppositie in zoekresultaten gelijk staat aan een topmerk.
  • Zoekmachine marketing heeft een 2-4 maal hogere conversieratio dan commerciële e-mail en banners.
  • Bij 59% van alle business-to-business aankopen wordt internet gebruikt
  • Zoekmachine marketing biedt de laagste prijs per lead: € 0,29.
  • Bij e-mail is dat € 0,50 en bij direct mail € 9,94 per lead!
  • Omzet online reclame groeit met 20 procent

    AdfoWeb nieuws: "

    Online adverteerders in Nederland gaven in de eerste drie kwartalen van 2003 20 procent meer uit dan in dezelfde periode het jaar ervoor. Dit volgens het IAB.
    De netto-omzet was in deze periode 27,1 miljoen euro. In de eerste drie kwartalen van 2002 was de netto-omzet nog 22,2 miljoen euro, dat betekent een stijging van 20 procent. In het derde kwartaal werd zelfs 9,1 miljoen euro omzet behaald. Igor Beuker, directeur IAB Nederland: '"

    zondag, januari 25, 2004

    De inhaalrace van SIRE [2]

    Gezocht: je tweede ik (m/v)

    De nieuwe campagne van SIRE voor vrijwilligerswerk was al op de televisie en de radio losgebarsten. Maar rond de helft van januari is de campagne door ondergetekende ook op diverse startpagina's gelanceerd.... voorbeeldje

    (rechterbanner)

    zondag, januari 04, 2004

    Een andere manier van websites bouwen

    De website Advies Overheid.nl bepleit een andere manier van websites bouwen voor de Nederlandse overheid. De instantie is het programmabureau achter www.overheid.nl, dat toegang biedt naar alle websites van de Nederlandse overheid. De site stimuleert en inspireert ruim 1600 overheidsorganisaties bij de ontwikkeling van een website. Met workshops, presentaties, instrumenten en advies ondersteunt Advies Overheid.nl provincies, gemeenten en andere overheidsorganisaties op weg naar het net. Advies Overheid.nl maakt deel uit van een groep van tien programmabureaus van de overheid, die gezamenlijk werken aan de elektronische dienstverlening van de overheid.

    Het concept volgens The Next Generation is gebaseerd op een zeer consequente scheiding van inhoud en presentatie met XHTML Strict en CSS en gebruik van markup uitsluitend voor intented purpose (vrij vertaald: feitelijke bedoeling, als feitelijk bedoeld). Dat resulteert in een site die veel minder complex, zwaar en onderhoudsgevoelig is dan de bestaande overheidssites. Zo wordt er vaak rekening gehouden met de beperkingen of tekortkomingen van een browser in plaats van webstandaarden te volgen. Kortom: ook de overheid conformeert zich aan de webstandaarden voor het World Wide Web.
    De voordelen daarvan zijn legio:
    -- lagere kosten voor onderhoud en aanpassing
    -- toegankelijkheid van de website is veel eenvoudiger te realiseren
    -- pagina's zijn doorgaans kleiner en compacter, waardoor ze sneller laden
    -- een betere 'ranking' in zoekmachines en dus een betere vindbaarheid


    lees verder

    HotBot weer terug

    In 1999 werd HotBot, dat vooral gebruikt werd door ervaren internetters, overgenomen door het Spaanse Terra Lycos. Daarna werd het stil en kwam HotBot in de schaduw van onder meer zoekmachine Google te staan.
    HotBot is nu zodanig vernieuwd dat het juist gebruik gaat maken van Google, en van nog drie andere zoekmachines: Fast, Inktomi en Teoma. Gebruikers van HotBot kunnen nu zelf kiezen uit een van deze. De combinatie van deze vier maakt een gigantisch bestand van ruim zes miljard pagina’s doorzoekbaar. HotBot, dat geen advertenties voert, gaat zich, net als eerder Google, wel op de markt van de betaalde of gesponsorde zoekresultaten begeven.

    lees verder