vrijdag, oktober 27, 2006

Het meisje is uitgepuberd


Nils, van harte gefeliciteerd met de re-birth van ilse.nl! Hopelijk krijgt de enige zoekmachine uit Nederland weer mooie PR en trouwe gebruikers.

Nederlandse zoekmachine ilse.nl is vernieuwd. Voor haar websearch maakt ilse gebruik van de franse zoektechnologie van Exalead. De implementatie- en testfase hebben in totaal vier maanden geduurd. Nils Rooijmans, manager van de zoekdienst ilse.nl: "Met de zoektechnologie van Exalead konden we maximaal profiteren van de koppeling met onze eigen technologie en onze kennis van de Nederlandse zoekmarkt om zo een websearch te kunnen leveren die gelijkwaardig is aan de internationale concurrentie, maar ook anders. Zoekers vinden bij ilse andere relevante resultaten dan bij de internationale spelers."

De nieuwe ilse.nl specialiseert zich op het Nederlandse domein en gaat op korte termijn verder ontwikkelen aan het verbreden van de zoekdienst. "Met deze eerste stap hebben we onze websearch weer op orde en hopen dat onze gebruikers net zo tevreden zijn met het resultaat als wijzelf. Maar we hebben nog een lange weg te gaan om al onze ambities te realiseren," zegt Rooijmans. "Echter voor nu kan de Nederlander prima bij ons terecht voor het vinden van relevante Nederlandse websites, meer dan bij andere internationale partijen."
Lees ook het weblog van Nils voor het laatste nieuws.