woensdag, maart 17, 2004

Balkenende gebruikt NedStat?

Premier Balkenende heeft de Tweede Kamer verkeerd ingelicht over het bezoek aan zijn site over normen en waarden, Zestienmiljoenmensen.nl. Den Haag verwacht niet dat het kabinet erover zal vallen.
Zestienmiljoenmensen.nl zou volgens Balkenende, in de Tweede Kamer afgelopen week, al 1,2 miljoen mensen hebben getrokken. Dat is verre van waar. Het zijn er geen 16 miljoen, geen 1,2 miljoen, maar zo'n 200.000, ruim 1 procent van de bevolking.
'De minister-president is op het verkeerde been gezet door een verkeerde interpretatie van de bezoekcijfers', zegt de Rijksvoorlichtingsdienst. Balkenende kreeg verkeerde informatie doorgespeeld. De fout is later niet rechtgezet.
Jaap de Bruijn, Hoofd Sector Nieuwe Media, zegt over de aantallen: 'Tussen 12 februari en 12 maart zijn er 2,2 miljoen pagina's opgevraagd, exlusief de pagina's voor testdoeleinden. Ongeveer eenderde is veroorzaakt door actieve bannering op diverse websites. Resteert een aantal van 600.000 bekeken pagina's wat omgerekend neerkomt op een aantal bezoeken dat ligt tussen de 200.000 en 250.000."

bron: planet internet