woensdag, maart 24, 2004

Concurrentie klaar voor strijd met Google

Ja, ja... waar hebben we dit meer gehoord

:-) Het lijkt wel een soort HOAX, om de zoveel tijd doet dat verhaaltje weer de ronde, maar feitelijke juistheid ontbreekt vooralsnog.


maandag, maart 22, 2004

Ook in de politiek

woensdag, maart 17, 2004

Balkenende gebruikt NedStat?

Premier Balkenende heeft de Tweede Kamer verkeerd ingelicht over het bezoek aan zijn site over normen en waarden, Zestienmiljoenmensen.nl. Den Haag verwacht niet dat het kabinet erover zal vallen.
Zestienmiljoenmensen.nl zou volgens Balkenende, in de Tweede Kamer afgelopen week, al 1,2 miljoen mensen hebben getrokken. Dat is verre van waar. Het zijn er geen 16 miljoen, geen 1,2 miljoen, maar zo'n 200.000, ruim 1 procent van de bevolking.
'De minister-president is op het verkeerde been gezet door een verkeerde interpretatie van de bezoekcijfers', zegt de Rijksvoorlichtingsdienst. Balkenende kreeg verkeerde informatie doorgespeeld. De fout is later niet rechtgezet.
Jaap de Bruijn, Hoofd Sector Nieuwe Media, zegt over de aantallen: 'Tussen 12 februari en 12 maart zijn er 2,2 miljoen pagina's opgevraagd, exlusief de pagina's voor testdoeleinden. Ongeveer eenderde is veroorzaakt door actieve bannering op diverse websites. Resteert een aantal van 600.000 bekeken pagina's wat omgerekend neerkomt op een aantal bezoeken dat ligt tussen de 200.000 en 250.000."

bron: planet internet

dinsdag, maart 16, 2004

WebWereld: Startpagina daagt pornoboer voor rechter

Hè hè... eindelijk actie in dit schemergebied!

Laat de rechters in deze een voorbeeld nemen aan Amerika!

maandag, maart 15, 2004

De objectiviteit van Nu.nl

Het zal even een schizofrene afweging geweest zijn:
Een artikel plaatsen waarin je eigen zoekmachine (ilse) tot de slechtste vijf van Nederland wordt verkozen!



Goed Geregeld bij het AD?

Leuke kopij op de website van het Algemeen Dagblad:

Jammer dat de site van het AD altijd al zo langzaam is door een batterij aan javascript die eerst geladen wordt en dan ook nog 'ns wachten totdat je een dhtml banner kan wegklikken.

Je zou bijna vergeten dat je ook nog moet inloggen om het nieuws te kunnen lezen :-(

donderdag, maart 04, 2004

Online marketing heeft steeds meer invloed

Televisiecommercials zorgen nog steeds voor de grootste merkbekendheid, maar online marketing en websites hebben een steeds grotere invloed op het leerproces en koopgedrag van de consument. Dit volgens onderzoek van DoubleClick.
Het Amerikaanse online advertising softwarebedrijf DoubleClick onderzoekt jaarlijks de invloed die verschillende mediakanalen hebben op het koopgedrag van de consument en verzamelt de resultaten in zijn ‘Touchpoints Survey’.
Volgens de onderzoekers hebben de verschillende productcategorieën ieder nog steeds een eigen aanpak nodig, al wordt het steeds duideljker dat de meeste producten veel baat hebben bij online marketing.

Televisie zorgt voor de meeste merkbekendheid, maar online advertising, e-mail en zoekmachinemarketing snoepen steeds meer aandeel weg bij de tradtionele media. Daarnaast heeft online marketing grote invloed op het leerproces en koopgedrag van de consument. DoubleClick ondervroeg consumenten naar hun koopgedrag over de afgelopen zes maanden, in tien categorieën, te weten Automotive, Elektronica, Persoonlijke Verzorging, Hypotheken/Leningen, Credit Cards/Retail Banking, Films, Medicijnen, Telecom, Huishoudelijk en Reizen. Het onderzoek richtte zich op het leerproces van de consument em hoe de marketingkanalen het koopgedrag beinvloeden.

lees verder