donderdag, juli 24, 2003

Broos van Erp prijs 2003

Gezocht: een bedrijf dat nog geen 3 jaar bestaat, minder dan 100 werknemers in dienst heeft en succesvol een vernieuwend ICT-idee exploiteert.

Dat is in het kort de reden dat we het bedrijf HowardsHome op 20 mei mochten feliciteren. Zij wonnen dit jaar de Broos van Erp-prijs. Deze aanmoedigingsprijs -waar ook nog eens een geldbedrag van 50.000 euro aan verbonden is- werd in het leven geroepen door toenmalig minister van Economische Zaken Annemarie Jorritsma en is vernoemd naar het in 1997 overleden VVD-kamerlid.

HowardsHome ontwikkelde een techniek waarmee dagelijks ruim 1000 bronnen worden geraadpleegd, op zoek naar interessante artikelen voor de klanten van HowardsHome. Deze artikelen kunnen vervolgens in newsfeed, nieuwsbrief, e-mailing of zelfs PDA-formaat worden uitgeleverd. Gevraagd naar een bestemming voor het geldbedrag halen de winnaars hun schouders op. Centen zijn natuurlijk altijd leuk, maar belangrijker is dat sinds de uitreiking de telefoon roodgloeiend staat van de nieuwe klanten. "Spreek ik met Howard?" is er niet bij. De internationaal klinkende bedrijfsnaam is ooit verzonnen door het reclamebureau. Geweldig!

Waar we de mensen achter Howard ook mee kunnen feliciteren is het feit dat hun intelligente nieuwssysteem nu ook gekoppeld is aan Nederlands grootste websitefamilie: www.pagina.nl. Zo kunnen de dierenliefhebbers via hun vertrouwende dieren.pagina eindelijk het laatste nieuws lezen over paarden in Wassenaar of poezen in Walloniƫ. De betreffende paginabeheerder bepaalt welke artikelen op zijn pagina worden getoond en biedt de bezoekers ook nog eens een nieuwsbrief aan zodat geen artikel gemist hoeft te worden.

Dit systeem is vorige week online gegaan en wordt ervaren als een verbetering van Startpagina. En dat is misschien nog wel een grotere prestatie dan het winnen van de Broos van Erp-prijs.

Broos van Erp-prijs 2003