vrijdag, april 29, 2005

Algemeen Dagblad wordt Kermis

De sites van het Algemeen Dagblad en het Rotterdams Dagblad, beide in exploitatie bij PCM Uitgevers in Rotterdam, vertoonde afgelopen weken voor het eerste de videobanners van Eneco, waarin reclamespotjes van tv draaiden. Een storend geluid voor iedereen die zijn boxen aan heeft staan.

De audio was wel uit te zetten. Maar de banners stonden laag in een hoek van de site zodat de bezoeker er eerst naar op zoek moest om de geluidsknop te vinden.

Bert van der Linden, coördinator Internet van het Algemeen Dagblad, vindt deze uitingen acceptabel: "De advertentiemarkt voor internet groeit razendsnel. Dus proberen adverteerders steeds meer om nog op te vallen. Daarin zijn ze creatief en daar moet je niet op voorhand al te moeilijk over gaan doen. Tenslotte zijn het de inkomsten waar we van bestaan."

Oei, oei, oei. Het zijn niet de inkomsten waar jullie van bestaan... het zijn de lezers! En die stuur je op deze manier echt weg, Bert.

Klachten zijn er wel gekomen maar niet veel, aldus Van der Linden: "Hooguit vijf. Die mensen leggen we uit dat ze dankzij de advertenties de site gratis kunnen bezoeken en dan begrijpen ze het wel. Maar als de redactie tientallen klachten zou ontvangen dan zouden we de advertentie wel willen verwijderen. Tenslotte zijn zo veel negatieve reacties ook voor de adverteerder niet gunstig."

Nogmaals oei... bij Startpagina.nl geldt de regel dat één klacht staat voor 1000. Niet iedereen klimt in de mail of schrijft een ingezonden brief. Ga dus maar gerust uit van 5000 klachten, een fractie meer dan de tientallen die blijkbaar voor het AD nodig zijn.